دنیای اطراف ما دنیایی است تحت تاثیر بازار جهانی که در آن موارد مختلفی از جمله تجارت الکترونیک به چشم می خورد. ما قبلا شما را با انواع مدل های تجارت الکترونیک آشنا کرده ایم. اما آیا می دانید ماهیت تجارت الکترونیک چیست و در آینده چه وضعیتی خواهد داشت؟ با اپن کارت همراه باشید تا بیشتر این موضوع را بررسی کنیم.
در مدت کوتاهی که از آغاز عمر بازرگانی الکترونیک در جهان معاصر میگذرد، این فعالیت رشد بی سابقهای را در کشورهای پیشرفته داشتهاست و سابق بینی میشود در آینده نزدیک با سرعت شگفت انگیزی در سطح جهان توسعه یابد. بر اساس حساب تقویم شده موسسات معتبر اقتصادی نیز پیش بینی شدهاست که گستره این فعالیت تا سال ۲۰۱۰ به طور متوسط ۵۴ الی ۷۱ درصد رشد خواهد کرد که نشان دهنده شتاب سرا بودن حرکت آن است.
تجارت الکترونیک در ایران بسیار نوپا و در مراحل اولیهاست. اما اهمیت فناوری اطلاعات محرك شده تا تدوین و اجرای قوانین و لوایح مورد نیاز در این محفل همواره مد نظر مسئولان ایران باشد. اما بهنظر میرسد با بود برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی متعدد هنوز میزان آگاهی افراد و تجار کشور از نحوه استفاده از امکانات موجود برای معامله الکترونیک کم است. از سوی دیگر نیستی و بود شناخت از میزان ایمنی سكینه موجود در شبکه داخلی و جهانی محرك شدهاست که اطمینان لازم حیات نداشته باشدالبته برخی از فروشگاههای اینترنتی با استفاده از روشهایی قرین نماد اعتماد، استرداد درون منزل و یا گارانتی برگشت وجه سعی کردهاند تا اعتماد خریداران را جلب نمایند. پیشبینی میشود که فروشگاههای اینترنتی بتدریج جای خود را در میان خریداران آشكار خواهند کرد.
با وجود ویژگی ای منحصر به فرد و مزایای بصر گیر بازرگانی الکترونیک، این صنعت بدون هستی و عدم سیستم بانکی روان و دقیق، سكون اطلاعات، قوانین گمرکی و مالیاتی شفاف، کد تجاری محصول، توسعه مهندسی نرم اسباب و میکروالکترونیک، احراز هویت خریدار و مشتری، استفاده از کارت هان اعتباری، حفظ اطلاعات محرمانه افراد، عدم همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، فنا خطوط ارتباطی پرسرعت و شبکه هلا بی سیم و عدم پذیرش اسناد و مدارک توسط قوه قضاییه، نمی توانید به اهداف گسترده خود دست یابد.
به بیان دیگر می توان گفت ایجاد اطمینان به این نوع دادوستد و فرهنگ سازی در میان افراد جامعه از مهم ترین مساله ها بازرگانی الکترونیک می باشد. ظهور شرکت ایا تجاری، چون پنتاگونا، سوداگری الماس، پریم بانک، ای بی ال و گلد کوئست، با ساختاری هرمی و بی نهایت – در ایران و سایر کشورهای دنیا باعث شده است که فراوانی از مردم، معامله الکترونیک را مترادف با قمار الکترونیکی، کلاه برداری اینترنتی و… بدانند. وعده هان اغفالگر ای چون درآمد روزانه ۷۲۰۰ دلار به عنوان پورسانت، به دست آوردن روزانه بلبل دلار تا منتها عمر، تجارت الماس و… کافی است تا هر بازدیدکننده ای را به ثبت نام در سایت و معامله کالاهای پیشنهادی ترغیب و تشویق نماید.
این در گوشزد است که بسیاری از این شرکت ها در ازای میلیون ها دلاری که از فروش ماهانه عایدشان می شود، مبلغی کمتر از یک میلیون و نیم درآمد خود را فرودین شرایطی خاص که به ندرت محقق می گردد، به عنوان پورسانت به خریداران خود که باید نقش ویزیتور را هم ایفا کنند، می پردازند.
بگذارید یک بار دیگر معنای تجارت الکترونیک را از ابتدا مرور کنیم… تجارت الکترونیکی را میتوان انجام هرگونه امور تجاری بصورت آنلاین و ازطریق اینترنت بیان کرد. این تکنیک در سالهای اخیر رشد غزارت داشتهاست و پیشبینی میشود بیش از این نیز رشد کند. معامله الکترونیکی به هرگونه معاملهای گفته میشود که در آن فروش و فروش کالا و یا خدمات از آبگین اینترنت صورت پذیرد و به واردات و یا صادرات کالا ویا خدمات منتهی میشود. معامله الکترونیکی معمولاً کاربرد وسیع تری دارد، یعنی نه تنها شامل خرید و فروش از منوال اینترنت است بلکه سایر جنبههای فعالیت تجاری، قرین خریداری و صورت برداری از کالاها نیز می شود.